X-Point Kappers

Vierde Generatie kapper!

De vader van mijn opa had een kapsalon in de snellestraat in Den Bosch. Mijn opa werkte als kapper bij de godshuizen. Toen de vader van mijn opa stopte met de kapsalon in de snellestraat, kreeg mijn opa de kapsalon maar omdat je vroeger naast een rijksbetrekking geen neven betrekking mocht hebben heeft mijn opa de kapsalon verkocht. En bleef hij werken bij de godshuizen als kapper. De oudste broer van mijn vader was ook kapper dat deed hij op koudewater. Mijn vader Hans van Kempen is in 1966 zijn eigen kapsalon begonnen hier in de Jan Schöfferlaan 11 en heeft daar gewerkt tot december 2008.

Ik ben in 1992 in dienst gekomen als kapper bij mijn vader in de zaak tot 1994 toen werd ik mede-eigenaar van de kapsalon dat tot 2001 toen werd ik eigenaar. Dat heb ik volgehouden tot eind 2008. Door een probleem in mijn schouder heb ik helaas moeten stoppen met de kapsalon dat deed veel pijn en verdriet. Ik ging toen met veel pijn het medische wereldje in , daar 3 keer geopereerd en lang moeten revalideren. Volgens de artsen kon ik het kappersvak wel vergeten! Maar het bloed stroomt waar het niet gaan kan. Ik ben de vierde generatie kapper in de familie en het kappersvak bleef kriebelen. En ik wil een nieuwe start maken in het kappersvak. Alleen met een ander concept, ik wil nu de kapsalon openen met collega ondernemers en met hun samen gaan werken. Ik heb een mooi pand en dat verbouwd zodat ik mijn stoelen kan gaan verhuren aan ondernemer kappers (zzp’ers) , en zo weer een prachtig bedrijf op te bouwen.

Ik zelf kan maar een paar klanten per dag knippen dat ivm mijn schouder en de rest van de dag ben ik gastheer in de kapsalon en begeleid ik de collega kappers die hier werken. Ik heb er ontzettend veel zin in, zeker ook een uitdaging om de collega kappers te begeleiden zodat ze in ongeveer twee jaar hun eigen weg kunnen volgen naar misschien wel een eigen salon zodat ze die met een goeie start kunnen beginnen. Ze bouwen niet alleen eigen geld op maar ook een klanten bestand dus ja een makkelijkere start kun je niet maken.

De X van X-Point Kappers staat voor een kruispunt en ieder kruispunt heeft meerdere wegen en welke weg wil je inslaan en volgen als kapper?

Daar is dit concept een mooie formule voor om daar achter te komen!

– Richard van Kempen,
eigenaar X-Point Kappers