FAQ

Hoe vaak moet haar geknipt worden?

Dat hangt af van je haarsoort, kapsel en je budget. Wanneer je haar in een goede conditie is hoef je niet zo vaak een bezoek te brengen aan de kapper. Gemiddeld genomen behoudt een kapsel 4 weken zijn vorm. Halflang haar heeft om de 5 weken een onderhoudsbeurt nodig. Lang haar zeker ook als je het langer wilt laten groeien, zul je om de 6 tot 8 weken moeten laten knippen en verzorgen om gespleten punten te voorkomen.

Het is gewoon aan te raden om dit regelmatig bij te houden, maak daarvoor tijdig een afspraak bij een van onze kappers/kapsters.

Wat te doen tegen statisch haar?

Statisch haar komt meestal doordat het haar te droog is, dus om het droog haar te bestrijden zal het haar zeker minder statisch zijn. Gebruik daarvoor en vochtinbrengend masker of conditioner . En gebruik anti-statische haarproducten.

Meestal hebben mensen in de winter het meest last van droog en statisch haar gebruik daarvoor haarhersteller en kam je haar met een houten of hoornen kam , en wrijf niet te veel door je haar. Na het wassen ook het haar deppend drogen met een handdoek, niet wrijven.

Wat kan ik doen tegen roos?

Het losraken van dode huidcellen van je hoofdhuid en daardoor in je haar terecht komen is een normaal en natuurlijk proces. Als dit overmatig gebeurt praten we over roos. Het proces is zeker niet tegen te gaan, je kunt het wel onder controle houden door een goede anti-roos shampoo of mildere shampoo te gebruiken waardoor de hoofdhuid rustiger wordt. Het is wel verstandig dat je daarvoor de juiste producten gebruikt zodat je het roos-probleem onder controle krijgt. Laat je daarvoor adviseren bij ons in de salon.

Hoe krijg ik meer volume in mijn haar?

X-Point kappers gebruikt speciale kniptechnieken die meer volume geven aan je haar! Daarnaast zijn er verschillende producten op de markt die meer volume geven, zeker ook voor dun/fijn haar. Als je meer wilt weten hoe je je haar het beste in model kunt krijgen en welke producten daarvoor geschikt zijn, vraag om advies bij ons in de salon.

Hoe voorkom ik pluizig haar?

Bescherm je haar tegen uitdrogen, als je je haar in model brengt met een föhn of stijltang of een andere warmtebron, gebruik dan een goed verzorgende olie of versteviging, dit doe je om je haar goed te beschermen. Ook is het verstandig om je haar te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals de zon, gebruik dan haarproducten met een ingebouwde UV-filter en herstellende bestanddelen.

Wat doe je tegen gespleten haarpunten?

Hoe langer je haar is des te meer kans op gespleten haarpunten. Als je haarpunten al gespleten zijn dan zit er niets anders op die af te knippen tot het punt waar het haar niet meer gespleten is. Het beste is natuurlijk om te voorkomen dat je gespleten haarpunten krijgt en dat kan alleen maar door het regelmatig te laten punten, maak daarvoor een afspraak met een van onze kappers/kapsters.

Hoe kan ik het beste mijn haar lang laten groeien?

Het is belangrijk om je haar regelmatig te laten punten, dan groeit je haar sneller. En als je voor een leuk tussen-kapsel kiest dan gaat het sneller dan je denkt. Wil je advies hierover maak dan een afspraak met een van onze kappers/kapsters.

Wat zijn highlights en lowlights?

Bij highlights en lowlights wordt een gedeelte van het haar een paar kleurtinten lichter of donkerder gemaakt. Door highlights en lowlights toe te passen lijkt je haar op sommige plaatsen op te lichten, zo kunnen er fijne accenten in de haarkleur worden aangebracht zonder dat je je hele haar hoeft te kleuren. Die accenten worden meestal toegepast in de buitenste lagen van het haar. Er zijn verschillende technieken om highlights en lowlights aan te brengen, vraag aan onze kappers/kapsters wat het mooiste is voor jouw haar.

Wat is het verschil tussen dun en fijn haar?

Fijn haar is haar met een geringe diameter. Veel mensen denken dat ze dun haar hebben maar dat is eigenlijk niet zo. Met dun haar wordt meestal dun verspreid haar bedoelt, het gaat dus om hoeveel haar er per cm2 groeit op het hoofd. Het is dus zo dat beide haargevallen dezelfde problemen hebben. Daar bedoelen we mee dat de kapsels meestal plat vallen en dat het haar gevoelig is voor warmtebronnen (föhn, stijltang) en daardoor kan beschadigen. Maar met de juiste producten kan zowel dun als fijn haar volume gegeven worden zodat het er voller uitziet. Vraag bij X-Point kappers om advies.

Heb ik vet of droog haar?

Vet haar heeft meer talgvet dan gemiddeld. Droog haar heeft minder talgvet dan gemiddeld en is ook minder vochtig.

Vet haar:
Voelt meestal slap en futloos aan,
Kan plakkerig zijn,
Heeft niet veel volume,
Is over het algemeen moeilijk in model te brengen.

Droog haar:
Voelt broos en ruw aan,
Raakt snel in de klit en is vaak statisch,
De haarpunten slijten snel en het haar breekt snel af,
Het ziet vaak dof en is moeilijk in model te brengen.

Voor een goed en passend advies om zowel bij vet haar als bij droog haar de juiste producten te gebruiken en zo het probleem te minimaliseren, spreek je een van onze kappers/kapsters aan.

Stond uw vraag er niet tussen?

Dan helpen we u alsnog graag door middel van onderstaande mogelijkheden.

Heeft u een aanvullende vraag?

Kom dan langs in de salon op de Jan Schöfferlaan 11 in ‘s-Hertogenbosch.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste onwikkelingen omtrent X-Point?

Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Sinds 1966

In 1966 begon Hans van Kempen zijn kapsalon op de Jan Schöfferlaan 11 in ‘s-Hertogenbosch en heeft daar gewerkt tot en met 2008. Vanaf 1992 is Richard in de zaak komen werken waarna Richard in 1994 mede-eigenaar werd.
Meer over de geschiedenis van de kapsalon vind je hier.

De toekomst van X-Point

X-Point biedt enthousiaste kappers/kapsters de mogelijkheid om een eerste stap te zetten naar een eigen onderneming. X-Point biedt een professionele werkplek waar klanten ontvangen kunnen worden en alles biedt wat een jong professional nodig zal hebben.

Dé ideale start voor elke professionele kapper/kapster in een professionele omgeving

Aan het werk als kapper/kapster in ‘s-Hertogenbosch?

Wij zoeken voor onze vestiging in ‘s-Hertogenbosch zelfstandige haarstylisten m/v die volgens onze unieke formule willen werken. Ben jij op zoek naar een werkplek waar je je eigen creativiteit mag tonen? Sluit je dan aan bij X-Point Kappers en huur je eigen werkplek!

Zijn wij op zoek naar jou?

Je bent allround kapper/kapster, ondernemend, representatief en enthousiast. Je moet zelfstandig kunnen en willen werken en reeds meerdere jaren werkervaring in het kappersvak bezitten!

Heb jij interesse om ons team te versterken?

Wil jij serieus aan het werk als kapper/kapster, laat het ons dan weten via ons telefoonnummer 073 – 612 80 12 of kom bij ons langs op de 
Jan Schöfferlaan 11 in ‘s-Hertogenbosch.